GIETERIJEN

De eisen die aan het oppervlak van de onderdelen worden gesteld, verschillen van product tot product wat betreft het gewicht en het spuitgieten: Sommige hoeven alleen maar te worden ontbraamd, andere vereisen een specifieke ruwheid. Voor anderen is een homogene kleur of het nauwkeurig afronden van kanten van belang.

Voor deze verscheidenheid produceert Walther Trowal een breed scala aan glijslijp- en straalinstallaties, die in batch- of continubedrijf werken.

Bij de keuze van de juiste machine spelen verschillende aspecten een rol: Bijvoorbeeld de vorm en het gewicht van de onderdelen, het type bewerking, de hoeveelheden en de integratie in het productieproces van de gebruiker. Onze specialisten adviseren de gebruikers over de optimale inrichting van hun productieprocessen.

STRAALSYSTEMEN

De THM-DOORLOOPSTRAALINSTALLATIES zijn vooral geschikt voor hoge doorvoersnelheden. Daarin worden de onderdelen door de installatie getransporteerd, constant gecirculeerd en intensief gestraald.

Flitterbramen worden verwijderd uit de gegoten delen en het oppervlak krijgt een homogene en gelijkmatige afwerking. Ook kan de walshuid worden verwijderd.

GLIJSLIJPINSTALLATIES

Voor het vergladden van het oppervlak, het verwijderen van flitterbramen en het afronden van de kanten worden voornamelijk glijslijpinstallaties gebruikt. Voor een hoge doorloopsnelheid bij het vergladden kunnen AV-doorloopinstallaties worden ingezet.

Doorloopinstallaties – of het nu gaat om lineaire AV-INSTALLATIES, de THM-STRAALINSTALLATIES of aangepaste doorloop-rondvibratoren – ,zijn meestal geïntegreerd in onderling aaneengeschakelde productieprocessen. In continue productieprocessen zorgen ze voor een effectieve bewerking van de onderdelen in het productieproces. Met een geïntegreerd onderdelentransport bereiken ze een hoge mate van automatisering en worden zo een integraal onderdeel van het gehele proces.

Sales manager