Medische toepassingen

Sommige onderdelen in de medische techniek stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit van het oppervlak. Enerzijds moeten ze een extreem lage ruwheid hebben, anderzijds moet de geometrie van de onderdelen – bijvoorbeeld van implantaten – precies voldoen aan de specificaties, omdat zelfs de kleinste oneffenheden, zelfs kleine krassen in het oppervlak leiden tot afkeuringen.

Vooral bij mechanisch sterk belaste implantaten met hun complexe oppervlaktegeometrie – bijvoorbeeld in kniegewrichten – moet het onderdeel tijdens het slijpen en polijsten uiterst gelijkmatig worden bewerkt om een optimale pasvorm te bereiken.

GLIJSLIJPEN

Wij bieden klantspecifieke oplossingen voor het ONTBRAMEN van onderdelen, het KANTEN AFRONDEN en het VERGLADDEN en POLIJSTEN van het oppervlak.

Onze specialisten hebben vele jaren ervaring, vooral met materialen die veel gebruikt worden in de medische industrie, zoals roestvrij staal, titanium, kobalt-chroomlegeringen of keramiek.

We hebben ook technieken ontwikkeld voor onderdelen die zijn vervaardigd met ADDITIEVEN, zoals knie-implantaten, tandheelkundige spalken, uitlijners of oorstukken voor hoortoestellen.

Andere voorbeelden zijn het polijsten van chirurgisch bestek, het gericht afronden en ontbramen van de randen van botschroeven of -platen of het hoogglans polijsten van heup- of kniegewrichtimplantaten. Zelfs kleine boren voor tandheelkundige behandelingen worden betrouwbaar bewerkt in onze machines.

Met onze machines krijgen zelfs keramische onderdelen een tot nu toe onbereikbaar hoogglanzend oppervlak, waardoor de levensduur van de implantaten aanzienlijk wordt verlengd.

COATEN

De ROTAMAT is de ideale oplossing voor het coaten van kleine onderdelen in de medische technologie, bijvoorbeeld behuizingen voor hoortoestellen die in grote series worden geproduceerd.

Sales manager