LUCHT- EN RUIMTEVAARTINDUSTRIE

Lucht- en ruimtevaartonderdelen vereisen veel meer dan alleen een glanzend oppervlak: De veiligheid van het luchtverkeer en de efficiëntie van de motoren staan voorop. De eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van de oppervlaktebewerking van de constructie, het landingsgestel en de motoronderdelen zijn daarom dan ook bijzonder hoog.

De glijslijpinstallaties van Walther Trowal zijn afgestemd op de specifieke eisen van de lucht- en ruimtevaartindustrie: Ze produceren niet alleen de gewenste oppervlaktestructuur, maar zorgen er ook voor dat de productietoleranties nauwkeurig en reproduceerbaar worden gehandhaafd.

Daarnaast zijn processen, chips en compounds goedgekeurd volgens internationale normen en richtlijnen en voor talrijke oppervlaktebehandelingen goedgekeurd in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

STRUCTURELE ONDERDELEN

Onderdelen voor frames en vleugelonderdelen zijn vaak enkele meters lang. Hier zijn Trowal rechte vibratoren de ideale oplossing.

LANDINGSGESTELLEN

Aan de oppervlaktebewerking van chassisonderdelen zoals behuizingen, koppelingen, remmen of wielen worden zeer uiteenlopende eisen gesteld. Daarom bieden wij straal- en glijslijpinstallaties aan die de gewenste eigenschappen produceren. Of het nu gaat om het ontbramen, het afronden van kanten of de bewerking van de binnenkant van onderdelen. Samen met onze klanten ontwikkelen onze specialisten de optimale oplossing.

MOTOREN

Bij motoronderdelen – bijvoorbeeld turbinebladen, rotoren en behuizingen – is het doel meestal om het oppervlak te vergladden en de kanten af te ronden. Walther Trowal glijslijpinstallaties zijn hiervoor uitermate geschikt: Ze bewerken het oppervlak en de randen voorzichtig en gelijkmatig zonder de vorm van de onderdelen te veranderen. Het resultaat: Hoog rendement, laag brandstofverbruik, minimaal geluidsniveau.

Speciaal voor blisks heeft Walther Trowal een rondvibrator ontwikkeld die geschikt is voor het ontbramen en voor de oppervlaktevergladding. Vergeleken met de handmatige bewerking wordt de procestijd teruggebracht van dagen tot enkele uren.

Voor het coaten van kleine onderdelen in de vliegtuigbouw – bijvoorbeeld schroeven, veren, klinknagels of bedieningselementen – wordt de Trowal Rotamat met veel succes ingezet.

Sales manager