ONTVETTEN

EFFICIENT VERWIJDEREN VAN VERONTREINIGINGEN
Ontvetten- Walther Trowal

Ontvetten

Ontvetten is een oppervlaktebewerking waarbij metalen oppervlakken worden ontdaan van vetten en ander vuil. Bij onderdelen die gebruikt worden in de machine-industrie, worden veelal smeermiddelen ingezet. Dit gebeurt ook wanneer het gaat om bewerkingen zoals zagen, omvormen en stansen. Deze smeermiddelen bevatten over het algemeen minerale olie. Vetten kunnen echter ook een natuurlijke herkomst hebben. Door onderdelen simpelweg te gebruiken, kunnen er al vetten ontstaan. Om de kwaliteit van de onderdelen te garanderen, is het essentieel om deze periodiek te ontdoen van deze vetten.

Ontvetten; Hoe werkt het?

Ontvetten is een proces dat doorgaans gebeurt in ontvettingsbaden. Walther Trowal beschikt over machines die het ontvetten gelijktijdig kunnen uitvoeren in combinatie met andere oppervlaktebewerkingen, zoals ontbramen of kanten afronden. Door het combineren van deze oppervlaktebewerking, vindt het ontvetten zeer effectief en efficiënt plaats qua tijd en kosten. Wij gebruiken speciale behandelingsmiddelen (compound) die alle vet en olie van het onderdelenoppervlak grondig verwijderen en worden componenten tegelijkertijd beschermd tegen corrosie.

Ontvetten; De machines van Walther Trowal

Walther Trowal beschikt over machines die het ontvetten kunnen combineren met andere oppervlaktebewerkingen. Dit gebeurt op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze. Enkele van onze machines die ontvetten, zijn de CB-rondvibrator, CD-rondvibrator, CF-rondvibrator, CM-rondvibrator waarbij elke machine zijn eigen bewerkingsspecialisatie heeft.

Walther Trowal adviseert u daarom graag over de juiste combinatie. Neem contact op!