Rotamat R 85

Bedieningspaneel

Handgrip

Binnenaanzicht van de kap

Sproeisysteem (voorbeeld)

Beluchtingssysteem

Rotamat R 85

HET PRINCIPE

De onderdelen rollen over elkaar in de draaiende trommel. Daarbij mengen zij zich intensief en komen herhaaldelijk in verschillende richtingen in het gebied van de spuitkop terecht, waardoor een gelijkmatige laagdikte wordt gegarandeerd.

De speciale vorm van de trommel en de instelbare snelheid zorgen voor een optimale wals en menging van de onderdelen. De helling van de trommel kan traploos worden ingesteld en zo worden aangepast aan verschillende onderdeel-geometrieën. Wij bepalen de ideale hellingshoek voor verschillende processen in voorafgaande tests voor uw individuele toepassing en slaan deze parameters op in de machine.

De trommels van verschillende grootte kunnen gemakkelijk worden uitgewisseld: De Rotamat kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende batchgroottes of processen. Indien gewenst kunnen de bewerkingscompartimenten aan de binnenzijde worden voorzien van een 3S coating. Bovendien is een antikleefcoating aan de binnenzijde van de kap en de trommelbehuizing optioneel verkrijgbaar.

Zodra de coating is voltooid, wordt de trommel door de motor gezwenkt, de onderdelen vallen eruit en zijn beschikbaar voor verdere verwerking.

GELIJKMATIGE AANBRENG

In de roterende trommel van de Rotamat brengt een automatisch spuitpistool de coating op de onderdelen aan. Op verzoek kan de machine worden uitgerust met twee sproeisystemen. Dit is bijvoorbeeld nuttig wanneer een onderdeel achtereenvolgens van twee verschillende coatings moet worden voorzien (basis- en toplaag, primer en deklaag).

De HVLP automatische spuitsystemen die voor de Rotamats worden gebruikt, werken met een lage spuitnevel en minimale overspray.

De operator kan het coatingproces optimaal volgen door het kijkvenster: De binnenkant van de trommel wordt verlicht door EX-beschermde LED’s.

OPTIMALE TEMPERATUUR

Tijdens het coatingproces wordt gefilterde, voorverwarmde lucht in de sproeitrommel gebracht om de in massa geproduceerde kleine onderdelen te verwarmen tot de temperatuur die is aangepast op het materiaal, de geometrie en het type onderdelen en het coatingmateriaal. Daarbij wordt de temperatuur van de onderdelen permanent gemeten door een IR-sensor en wordt de temperatuur van de toevoerlucht wordt overeenkomstig geregeld. Dit resulteert in een homogeen gecoat oppervlak. Bovendien hecht het coatingmateriaal zich intensief aan het substraat en droogt het snel op de onderdelen, zelfs tijdens de verwerking. Nadrogen in een oven is niet langer nodig.

REPRODUCEERBARE RESULTATEN

Een industriële PC controleert en bewaakt het gehele proces.
Het geïntegreerde receptuurbeheer slaat alle procesparameters op die voor de verschillende toepassingen zijn gemaakt, zodat ze snel kunnen worden opgeroepen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de hoeveelheid en de temperatuur van de toegevoerde lucht, de snelheid van de trommel of de sproeisnelheid en straalvorm van de sproeimachines.
Het resultaat: reproduceerbare optimale resultaten.

De duidelijke procesvisualisatie, de touchpanelbediening en de proces- en bewakingsroutines maken het werken met de Rotamat eenvoudig.

MILIEUVRIENDELIJKE WERKING

Elke Rotamat wordt geleverd met een 4-traps luchtafvoersysteem met een kartonnen labyrintfilter, een filtermat en filterzakken.

In de gesloten trommel van de Rotamat worden de onderdelen gecoat bij een lichte, instelbare onderdruk. Hierdoor wordt voorkomen dat gevaarlijke en schadelijke gassen in de omgevingslucht terechtkomen.

Toepassingen

Decoratieve coating van houtDecoratieve coating van hout
Decoratieve coating van houtDecoratieve coating van hout
Decoratieve coating van houtDecoratieve coating van hout
Corrosiebescherming van schroevenCorrosiebescherming van schroeven
Decoratieve coating van kunststof onderdelenDecoratieve coating van kunststof onderdelen
Decoratieve coating van kunststof onderdelenDecoratieve coating van kunststof onderdelen
Decoratieve coating van metalen onderdelenDecoratieve coating van metalen onderdelen
Decoratieve coating van kunststof onderdelenDecoratieve coating van kunststof onderdelen
Hechtmiddelcoating van metalen onderdelenHechtmiddelcoating van metalen onderdelen
Vergladdingscoating voor rubberen onderdelenVergladdingscoating voor rubberen onderdelen
Hechtmiddelcoating van metalen onderdelen
Decoratieve coating van metalen onderdelenDecoratieve coating van metalen onderdelen

Technische gegevens

R 85
Vermogen (kVA)16
Netspanning (V/Hz)400/50
Druklucht, drogen, olievrij (bar)6
TROMMELS
Trommel (mm)550/600/700/800/850
Vulgewicht max. (kg) / inhoud max. (l)100/75
Toerental trommel (omw./min.)2...30
LUCHTTOEVOERSYSTEEM
Capaciteit max. (m³/h)<160
Verwarmingscapaciteit (kW)9
Temperatuurverhoging max. (K)130
LUCHTAFVOERSYSTEEM
Capaciteit max. (m³/h)<200
Filtratie4-traps F6
EX-markering (vlg. typeplaatje)Ex II 1/3/-G Ex IIB T3 Ga/Gc/-X
Oplosmiddeltoevoer max. (g/h)1.000

Matentabel R 85 C

R 85
A (diepte)2.490
B (breedte)1.920
C (hoogte)2.080
Afmetingen in mm