Automobielindustrie

De automobielindustrie onderscheidt zich van andere branches door een bijzonder grote diversiteit aan verschillende onderdelen.

Of het nu gaat om gegoten, gesmede, gestanste of gedraaide onderdelen waarvan het oppervlak moet worden bewerkt of om kunststof onderdelen die in onze ROTAMAT moeten worden gecoat;
Elk onderdeel stelt speciale eisen aan de bewerking van het oppervlak. Het spectrum reikt van het ontbramen van motorbehuizingen, het beitsen van drijfstangen en het kanten afronden van riemnokken tot het polijsten van hoogwaardige componenten voor de motorsport.

Vooral in de automobielindustrie is er geen specifiek programma voor “de” geschikte bewerking en/of machine. Onze specialisten kennen de eisen van de automobielindustrie uit honderden succesvolle toepassingen en realiseren snel component- en toepassingsspecifieke oplossingen voor de benodigde oppervlaktebewerkingen. Daarbij houden ze altijd oog voor de integratie van de machines in de productieprocessen van de klant en de economische efficiëntie.

Afhankelijk van de eisen kunnen twee processen worden overwogen voor de bewerking: Glijslijpen of STRALEN.

Stralen wordt vaak toegepast voor gesmede en gegoten onderdelen, bijvoorbeeld cilinderkopdeksels, fusees, pompbehuizingen of drijfstangen.

Het glijslijpen is de eerste keuze voor bijna alle stalen en lichtmetalen onderdelen die in de automobielindustrie in serie worden geproduceerd, zoals gedraaide en gefreesde onderdelen voor transmissies of chassis, lagers, koppelingscomponenten.

Kleine in massa-gefabriceerde onderdelen krijgen het perfecte oppervlak in de Rotamat. Bedieningsknoppen of regelaars krijgen een decoratieve coating, terwijl afdichtingen en O-ringen meestal een functionele coating krijgen, bijvoorbeeld met smeermiddelen. Voor het aanbrengen van een rubber/metaal coating, worden ook vaak Rotomat-installaties ingezet.

Het resultaat: De oppervlakken van in serie geproduceerde onderdelen, voldoen aan specifieke en optische eisen. De onderdelen zijn reproduceerbaar en duurzaam.

Sales manager