Gereedschapsindustrie

Walther Trowal glijslijpinstallaties worden in de gereedschapsindustrie ingezet voor het REINIGEN, VERGLADDEN en POLIJSTEN van oppervlakken en voor het AFRONDEN en ONTBRAMEN van kanten.

De installaties worden door onze specialisten individueel aangepast aan de eisen van het gereedschap en de processen. Het resultaat: Hoogwaardig gereedschap dat onze klanten door precisie, procesbetrouwbaarheid en duurzaamheid een beslissend voordeel geeft ten opzichte van concurrenten.

SNIJGEREEDSCHAPPEN

De kanten van hardmetalen inzetstukken zijn zo scherp dat ze zonder specifieke bewerking direct zouden breken. Onze RONDVIBRATOREN ronden niet alleen de snijkanten af, maar vergladden ook het oppervlak in eenzelfde bewerking. Dit resulteert in minder break-outs, tot drie keer langere standtijden en een betere spaanafvoer.

MATRIJZEN

Glijslijpen verhoogt de kwaliteit van de stansgereedschappen en matrijzen aanzienlijk: Het polijsten van de vormvlakken verbetert de oppervlaktekwaliteit van de gereedschappen en verhoogt tegelijkertijd hun levensduur. Het resultaat: Hoge kwaliteit van de gevormde onderdelen en minder wisselen van de gereedschappen.

Het vergladden leidt tot een vermindering van het wrijvingscoëfficiënt, tot betere eigenschappen en minder kracht die nodig is tijdens het vormen en tot minder slijtage van het gereedschapsoppervlak.

Na het druppelsgewijs smeden worden de matrijzen door middel van glijslijpen van hechtingsresten verwijderd en wordt het oppervlak weer glad gemaakt. Dit resulteert in een lange levensduur van het gereedschap en een hoge kwaliteit van de gesmede onderdelen.

HANDGEREEDSCHAP

De blanks van tangen, steeksleutels of soortgelijke handgereedschappen die in een matrijs worden gesmeed, worden meestal gestraald en de walshuid wordt verwijderd. Dit levert een gelijkmatig glad en homogeen oppervlak op – ideale omstandigheden voor verdere bewerking.

Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van glijslijpinstallaties – bijvoorbeeld voor het ontbramen en het vergladden van de oppervlakken.

Sales manager