BEITSEN, OXIDE VERWIJDEREN, ONTROESTEN

MILIEUBEWUSTE CHEMIE MAAKT UW ONDERDELEN OPTISCH AANTREKKELIJK
Ontroesten - Walther Trowal

Ontroesten

Roest of corrosie is een natuurlijke reactie van metaal op hun omgeving. Dat is de reden dat corrosie ook niet vermeden kan worden. Wanneer corrosie optreedt, zorgt dit ervoor dat de metalen verslechteren in kwaliteit en op den duur zelfs poreus worden. Het is daarom belangrijk om corrosie tijdig te behandelen, om zo de kwaliteit en het uiterlijk van de metalen weer als vanouds te laten zijn. En ook niet onbelangrijk; alleen zo kunt u lang gebruik maken van de onderdelen. Een waardevolle investering.

Ontroesten; hoe werkt het?

Bij diverse oppervlaktebehandelingen uitgevoerd door de machines en installaties van Walther Trowal, verwijdert u behalve bramen en scherpe randen ook oxyde en roest. Complexe onderdelen bewerken wij met speciale zuurhoudende of alkalische compounds. Zelfs materialen met poreuze oppervlakken worden weer visueel aantrekkelijk en de initiële kwaliteit blijft behouden.

Of het nu gaat om bulkmateriaal, kleinere onderdelen – met complexe geometrie of grotere afzonderlijke onderdelen b.v. krukassen – bieden wij 2 verschillende processen aan:

  • Stralen in doorloopstraalinstallaties
  • Trowaliseren in rond- of rechte vibratoren

Ontroesten; De machines van Walther Trowal

Walther Trowal beschikt over diverse machines en installaties die het ontroesten mogelijk maken. Dit gebeurt in veel gevallen in combinatie met andere oppervlaktebewerkingen, zoals trowaliseren. Gedurende dit trowalisatieproces worden uw onderdelen niet alleen ontdaan van scherpe randjes en kanten, maar ook van beits, oxide en verfresten. De machines uit ons assortiment die deze bewerkingen kunnen bewerkstelligen, zijn de THM-doorloopstraalmachine, CF-Rondvibrator, CB-Rondvibrator, CM-Rondvibrator, CD-Rondvibrator, de rechte vibrator TMV en de rechte vibrator TFM. Complexe onderdelen bewerken wij met speciale zuurhoudende of alkalische compounds. De juiste combinatie van machine, onderdeel en procesmedia is hierbij belangrijk.