KOGELPOLIJSTEN

VOOR MOOIE EN GLANZENDE OPPERVLAKKEN
kogelpolijsten- Walther Trowal

Kogelpolijsten

Kogelpolijsten is een manier van oppervlaktebewerking waarbij metalen worden voorzien van een mooie glans. Omdat deze glans naast gebruiksvriendelijkheid ook op esthetisch vlak een toegevoegde waarde heeft, is kogelpolijsten enorm geschikt voor onderdelen die in het zicht gebruikt worden. Het is voor sommige producten belangrijk dat zichtonderdelen er strak en glanzend uitzien. Denk hierbij aan onderdelen voor machines in de voedingsindustrie, of instrumenten die gebruikt worden voor medische zorg. Een ander voordeel dat met kogelpolijsten bereikt wordt, is het peeningeffect. Door kogelpolijsten wordt namelijk een verdichting van het oppervlak bewerkstelligt, waardoor de weerstand tegen corrosie sterk verbeterd wordt. Op deze manier levert kogelpolijsten op diverse manieren voordelen op en is efficiënter en effectiever dan handmatig polijsten.

Kogelpolijsten; Hoe werkt het?

Om glanzende en gladde oppervlakken te bewerkstelligen, beschikt Walther Trowal over een proces en machines om te kogelpolijsten. Dit gebeurt door middel van een staal/RVS medium bestaande uit kogels, satelieten of stiften.

Het kogelpolijsten lijkt op het normale ontbraamproces met het verschil dat hier geen chips gebruikt worden, maar een RVS/staal medium. Hier ontstaat geen slijpende bewerking, maar een soort “hamer-principe” die de oppervlakken vergladden en de braam omleggen i.p.v. verwijderen. Dit proces wordt ook wel druk-polijsten of druk-ontbramen genoemd.

Kogelpolijsten; De machines van Walther Trowal

Walther Trowal beschikt over een breed aanbod aan machines die voorzien in het kogelpolijsten. Zo beschikken we over een ruim aanbod aan vibratoren, elk met haar eigen kwaliteiten. Walther Trowal beschikt momenteel over vijf typen vibratoren die geschikt zijn voor het kogelpolijsten. Het gaat hierbij om de CF-Rondvibrator, CB-Rondvibrator, CM-Rondvibrator, de rechte vibrator TMV en de rechte vibrator TFM, waarbij elke machine haar eigen bewerkingsspecialisatie heeft.

Walther Trowal adviseert u daarom graag over de juiste combinatie. Neem contact op!